Om os

Historie

Orgelbyggerens strikkeskål opstod i kølvandet på coronakrisen i foråret 2020. Krisen ramte også orgelbyggerbranchen, og som selvstændig underleverandør af orgeler måtte jeg se mig selv uden nye ordrer. 

Min søster, som er ivrig strikker, havde gennem længere tid luftet ideen om en strikkeskål i træ, som kunne holde garnet på plads og stå som en smuk tilføjelse til indretningen derhjemme. Strikkeskålen blev mit nye store træprojekt, og min søster fik den allerførste Orgelbyggerens Strikkeskål i fødselsdagsgave.

Til den ivrige strikker og hækler

Siden min søsters fødselsdagsgave er strikkeskålen kommet langt. Snedkeren og Strikkeren slog tøjlerne sammen. Tilsammen over 100 års erfaring i Håndværk og Håndarbejde hånd i hånd. Og efter en række eksperimenter nåede vi til det resultat, du ser nu: Den bedste og flotteste strikkeskål.

Efter mange positive tilbagemeldinger om et flot design kombineret med god funktion, besluttede jeg mig for at kaste mig fuldt ud i projektet. Hvor intet vover, intet vinder. Velkommen til min webshop.

Sådan fungerer en garnskål

Strikkeskålen er 100% danskproduceret og lavet med rødderne i orgelbyggeriets unikke træhåndværk. Strikkeskålen er lavet af træ i fire udvalgte træsorter, der hver tilføjer sit eget præg i indretningen.

Garnet placeres i skålen og enden trækkes op gennem jerntråden, som giver strikkeskålen sit særlige design. I modsætning til andre strikkeskåle, hvor hullet er i selve skålen, hopper garnet ikke op og falder på gulvet. 

Overfladebehandlet træ eller ej?

Overfladebehandling i olie gør, at garnet glider let i skålen uden at blive slebet og filtret af træets struktur. Se f.eks. strikkeskålen i oliebehandlet Padauk. De ubehandlede skåle, f.eks. denne skål i ubehandlet bøgetræ, fungerer lige så godt, men tager imod tid og slid og fedtfingre og får patina med tiden. Det har bestemt sin charme.

Skålen holder på garnet, så det ikke falder på gulvet eller knuder sammen. Garnet glider op gennem jerntråden mens man arbejder, så strikkeren ikke skal trække i garnet med jævne mellemrum. Desuden kan man placere flere garnnøgler i skålen, så dit projekt aldrig går i hårdknude.

Kontakt mig

Vil du vide mere om strikkeskålen? Har du en særlig bestilling? Eller vil du snakke om noget helt andet? Kontakt mig gerne!

Klavs Olesen

Email: mail@orgelbyggerens-strikkeskål.dk

Telefon: +45 4241 0090

Adresse:  Hammerbakken 22, 3460 Birkerød

CVR: 32607357